Wie ben ik

DennisFranke

Dennis Franke werd geboren op 3 februari 1970 te Leiden. Hij is op driejarige leeftijd in Alphen aan den Rijn komen wonen en hij heeft hier sinds twintig jaar zijn eigen gitaarlespraktijk. Dennis was hiermee de jongste professionele gitaarleraar van Alphen aan de Rijn!

Dennis: als jongen van 12 kreeg ik van mijn ouders een gitaar. De gitaar had op mij een magische aantrekkingskracht. Ik was direct verknocht aan de gitaar. Dat is overigens nog steeds zo. Ik werd in die tijd betoverd door Brian May (Queen) en Santana. Later verbreedde mijn muziekstijl zich en heb ik mij gespecialiseerd op meerdere vlakken; van groots elektrisch gitaarspel naar klein akoestisch singer/songwriter spel en alles wat daar tussen zit. Eigenlijk vind ik alles leuk en interessant om te spelen.

Zelf heb ik les gehad van rockgitarist o.a. Arjan Boogerds (voormalig Helloïse). Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan met spelen in bands in Den Haag, Rotterdam en in Alphen.

Het lesgeven vind ik ongelofelijk leuk. Het geeft mij enorm veel voldoening als ik een tijdje mee mag ‘lopen’ in de ontwikkeling van het gitaarspel van een leerling.

Alle kennis die Dennis heeft over de gitaar en het gitaarspel, wil hij graag aan jou overbrengen. Dennis leert jou de basisbeginselen van het gitaarspelen en gaat vervolgens samen met jou op zoek naar een eigen geluid. Gitaarles bij Dennis kenmerkt zich door het plezier, de lol en de passie voor het spelen.

Dennis is een energieke, enthousiaste en gedreven persoonlijkheid en weet dit in zijn spel op een unieke wijze over te dragen. Inmiddels heeft Dennis in de twintig jaar veel Alpenaren het gitaarspel bijgebracht. Een oud leerling zegt: ‘zoals bij veel dingen die je moet leren, is ‘de leraar’ superbelangrijk. Het was elke week weer een feest om naar gitaarles te gaan!