Gitaarles tijdens een pandemie

Les tijdens pandemie

Het is een bijzondere tijd. Velen van ons hebben dit nog nooit meegemaakt, en “pandemie“. Ik ook niet. maar de gitaarlessen hebben tijdens de corona pandemie van de afgelopen twee jaar gewoon doorgang gevonden. Toen de eerste lockdown van kracht werd hebben nagenoeg alle leerlingen de switch gemaakt van lessen waarin je fysiek aanwezig kon zijn bij een leraar, naar online gitaarlessen door middel van FaceTime, Meet en Skype etc. Degenen die dat niet wilden hebben gebruik gemaakt van les video’s. Ik bereide dan een persoonlijke op de leerling gebaseerde les voor en voorzag hen op die manier van lesmateriaal.

Fysiek en digitaal les

Het was natuurlijk weer fijn en gezellig toen iedereen weer over de vloer kon komen. We hebben denk ik allemaal wel ervaring opgedaan met online tools als FaceTime en we hebben ook denk ik allemaal wel ervaren dat het niet 100% vlekkeloos werkt wat betreft de timing die je gewoonlijk gewend ben in een één op één verhouding in een kamer, maar zoals een leerling van mij al opmerkte:”het is niet ideaal, maar voor wat betreft de omstandigheden werkt het prima“. Ik was het met hem eens.

Geluk van deze tijd

Ik realiseerde me ook regelmatig dat als dit 10 jaar geleden was gebeurd, de lessen waarschijnlijk helemaal stil waren komen te liggen. Ik kan in ieder geval zeggen dat ik en mijn leerlingen erg tevreden zijn met de ontwikkelingen die ervoor hebben gezorgd dat je je hobby nog steeds gewoon kunt uitvoeren. Mocht er in de toekomst ooit weer iets dergelijks gebeuren waardoor lessen geen doorgang kunnen vinden bij mij thuis, dan is dit een goeie oplossing.

Beginnen met gitaarles?

Wil jij beginnen met gitaarlessen, fysiek en/of digitaal. Schrijf je dan in via onderstaande formulier of stuur een appje naar 06-42617232.

[contact-form-7 id=”351706″ title=”Contact_simplified”]